Gryfinska.pl - informacje z powiatu gryfińskiego
Reklama

Koła gospodyń wiejskich uczyły się przyrządzać dziczyznę [GALERIA]

źródło: gmina Gryfino
źródło: gmina Gryfino

- Koła gospodyń wiejskich z terenu gminy miały okazję poznać tajniki przyrządzania dań z dziczyzny. To pierwsze warsztaty skierowane do naszych lokalnych kół, rozpoczynające cykl ciekawych spotkań kulinarnych o różnej tematyce przewodniej - przekazał oficjalny fanpejdż Gminy Gryfino

Reklama

O tym, co można przyrządzić z dziczyzny, opowiadał Hubert Woś oraz łowczy okręgowy Damian Pizoń. Warsztaty zostały przeprowadzone przy współpracy Gminy Gryfino oraz Polskiego Związku Łowieckiego - Zarządu Okręgowego w Szczecinie.

- W trakcie szkolenia zaserwowano m.in. carpaccio z polędwicy jelenia, sałatkę warzywną z pieczoną piersią z dzikiej kaczki, „dzikiego burgera” z mięsem dzika i jelenia, tatar z combra jelenia. Dzięki spotkaniu z przedstawicielami łowiectwa, gospodynie i gospodarze mieli okazję dowiedzieć się o możliwościach tworzenia autorskich potraw, które mogą wzbogacić kartę dań i przysmaków naszego regionu - czytamy w relacji ze szkolenia.

 

Reklama

Komentarze (0)

Zaloguj się i dołącz do dyskusji

Logowanie